Min medryttare kommer hit o jag försöker beskriva vad o hur jag har tänkt att vi ska träna idag. Det blir så härliga kommentarer från henne under träningspasset. Min tanke är att vi tar in två hästar o ska longera dem tillsammans med inspänningar. ”Båda samtidigt?”smiley undrar hon, JA svarar jag. När vi satt på gjordarna och övrig utrustning. ”Varför gör vi detta?” För att jag vill se hur de tar emot bettet och om de är stela i någon sida efter vilan plus få deras uppmärksamhet och förankra ledarskapet eter vilan. ”Jaha, säger hon” Jag börjar löslongeringen, hon försöker stanna utanför , nej kom in hit o hjälp till säger jag. Hon springer in bakom mig och ska hjälpa till med drivningen men råkar komma i stopp position i stället med följd att ena hästen vänder, ”Nej nuuu krockar de…”ropar hon . Ja men stå still säger jag hi hi. ”Kanske bäst du gör detta själv” Jaa svarar jag…….. Efteråt har jag skrattat gott åt detta ………..När jag var klar, skulle vi sadla och rida lite galopp i snön tänkte jag. Eftersom det tog ett tag att först longera sedan sadla osv. så tittar hon på klockan och skrattar o säger ” Alltså snart e det imorgon” Jag skratta så jag grät efter denna kommentaren. smileyDet ger väldigt mycket att göra denna typ av startträning efter en vila då ser man direkt var svagheterna är o kan träna därefter. Jag önskar att alla lärde känna o kunde styra sina hästar även från marken det ger sånt ömsesidigt förtroende mellan häst o ryttare i ur o skur………….smiley